הרגשת שריפה בגב עליון בעת קושי במתן שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/10/2020 | 18:10 | מאת: זאב

כאשר אני מחכה זמן למתן שתן( היסוס,) הרבה פעמים מתחיל לשרוף לי בגב עליון וחש חולשה. לאורולוג לא היה הסבר. האם מוכר ויש הסבר בתחום הנפרולוגיה?

לא כתבת הן כמה אתה ומה מחלות הרקע, איזה ברור עברת. באופן עקרוני לא אמור להיות היסוס במתן שתן. לכן אם זו תופעה מתמשכת צריך ברור לשלול שאין חסימה בדרכי השתן התחתונות שנגרמת על ידי פרוסטטה מוגדלת למשל. אם טרם ביצעת מומלץ להתחיל באולטרסאונד כליות ודרכי שתן כולל הערכת שארית שתן לאחר התרוקנות . אם יש עדות להתרוקנות לא שלמה, הרחבה של דרכי השתן יש לחזור לאורולוג להמשך ברור.

31/10/2020 | 19:59 | מאת: זאב

אני בן 76 ערמונית מאד מוגדלת אין עצירת שתן,ומקבל דואודרט לשיפור זרימה וערמונית. עברתי הבדיקות שציינת ולאורולוג אין הסבר לשריפה בגב עליון ולחולשה בעקבותיה. האם מוכר לך בתחום הנפרולוגיה?

התלונות שאתה מתאר לא מאפיינות מחלה נפרולוגית

מנהלי פורום נפרולוגיה