קריאטינין גבוה והכנה לקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/09/2020 | 17:43 | מאת: טל

גבר בן 57 יתר לחץ דם. מטיפל בוזודיפ קומבו 10/20, דופק במדידות היומיות בד"כ סביב 54-58, קריאטינין שלא בצום 1.32 (לפני 8 חודשים היה 1.11), קריאטינין בשתן 182.7 mg/dl Osmolality-urine 433 Protein/creat ratio 73.24 RBC 4.33 HB 13.3 HCT 40 לאור תוצאת הקריאטינין ושאר התוצאות: 1. האם מותר לו לעבור הכנה לקולונוסקופיה? 2. האם יכול לעשות הכנה עם פיקולקס או שחייב מרוקן? 3. אם הכנה עם פיקולקס, על מה להקפיד בשעות שבהן לוקחים את התרופה ואת המשלשל? האם להוסיף למים ששותים מלח וסוכר? כמה?

מומלץ שלא להשתמש בפיקולקס שכן הוא עלול לגרום לפגיעה כלייתית. אין מניעה לשתות 3 ליטר של מרוקן.

מנהלי פורום נפרולוגיה