בדיקת דם תפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/07/2020 | 18:09 | מאת: אווה

שלום רב היי. בת 89 נולדה עם כלייה אחת UREA95.9 CREATININE 1.46 PROTEIN- URINE 24h 88 mg/24h PROTEIN- U SAMPLE 4.9 mg/dl על מה זה מעיד? האם זה נורמלי ביחס לזה שנולדה רק עם כליה אחת? תודה מראש!

01/07/2020 | 18:09 | מאת: אווה

אציין כי בעבר ערכים אלה גם היו מוגברים מעט אבל לא ברמה הזאת..

01/07/2020 | 19:47 | מאת: אווה

אציין כי בדיקות השתן Protein urine, protein u sample בוצעו בינואר 2020 ושאר הבדיקות בוצעו השבוע.

הבדיקות מעידות על אי ספיקת כליות בדרגה בינונית, כאשר העליה באוראה יחסית לקראטינין יכולה להעיד (אך לאו דווקא) על התייבשות יחסית, ולכן אם אין מניעה (כגון מחלת לב, בצקות או רמת נתרן נמוכה בדם) כדאי להגביר במעט את השתיה.

מנהלי פורום נפרולוגיה