חיידק בשתן ואבן בכלייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/06/2020 | 14:09 | מאת: שאלה למומחית לכליות

מה הסיבה שחיידק בשתן לא עובר אחרי מספר סוגים של אנטיביוטיקה? עשו לי אולטרסנד כליות בגלל גם כאבים במותן שמאל ומפשעה שמאלית האם יכול להיות אבן שבאה כתוצאה מחיידק? במידה ויש אבן בכלייה האם הדחיפות לגשת למיון אורולוגי בכול בית חולים ויטפלו בי ?

28/06/2020 | 12:30 | מאת: שאלה

האולטרסנד כליות תקין מה עושים עם חיידק שלא עובר אחרי מספר סוגים של אנטיביוטיקה?

זיהומים חוזרים בדרכי השתן יכולים להיות קשורים לאבנים, כאשר אבן מהווה מקום עליו מתיישבים החיידקים. במידה ויש אבן, יש לגשת לאורולוג אולם מדובר במקרה דחוף רק אם יש הפרעה למתן שתן או כאבים בלתי נסבלים. יש להקפיד על שתיית מים מרובה.

חיידק שלא עובר אחרי טיפולים יכול לנבוע ממספר גורמים, כגון טיפול אנטיביוטי לא מתאים, הפרעה מבנית, מצב של רפלוקס (חזרת שתן לכליה), התרוקנות לא מלאה ועוד.

מנהלי פורום נפרולוגיה