קריאטנין וכליה פוליציסטית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/06/2020 | 05:25 | מאת: יוסי

זכר 47 /1.75 שלום רב לפי בדיקת מיפוי כליות אני סובל מכלייה פוליציסטית אחת והשנייה ידועה ככליה תקינה לחלוטין אך בבדיקות תקופתיות נמצאת עלייה הדרגתית בקריאטנין לפי בדיקות בכללית אני מקבל תוצאות של בין 1.18 - 1.34 בנוסף נמצא בשתן דם כ250 יחידות הרופאים טוענים שיכול להיות שבגלל שאני לו שותה מספיק ושלחו לבדיקות נוספות כימיה בדם וכד בכל זאת הופניתי לנפרולוג להמשך מעקב אחרי הכליות הבעיה שהתור הוא בעוד 5 חודשים באיזה דרך כדאי לי למזער את הנזק ולקבל טיפול הולם במהירות ???

אם יש בדיקה אחת חריגה צריך לחזור עליה- לראות מגמה. הבדל של 0.15 מ"ג /ד"ל בקראטינין יכול להיות עוד בטווח הטעות של המעבדה. המטוריה לא אמורה להיות והיא מחייבת ברור. הסיבה יכולה להיות אורולוגית או נפרולוגית. ברור ראשוני כולל תרבית שתן, הדמיית כליה (אולטרסאונד או סי טי פרוטוקול אבנים), וכימות הפרשת החלבון בשתן, משקע שתן, בדיקת רופא (משפחה)כולל מדידת לחץ דם. אם רופא המשפחה יתרשם שיש מהלך חריג שדורש ביקורת מומחה מוקדמת הוא ידע בודאי לכוון אותך להקדמת תור/מיון. יש בקופות החולים לעיתים מוקד להקדמת תורים ואפשר להירשם אליו.

מנהלי פורום נפרולוגיה