מיפויי כליות דינאמי ומחלת IGAN

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/06/2020 | 19:11 | מאת: אביטל

בהמשך לשאלתי בנוגע להידרונפרוזיס הקבוע שיש אצלי והרחבה של המערכת המאספת בוצע מיפויי כליות דינמי בהמלצתכן. להלן התוצאות: אשמח לדעת 1. מה משמעות התוצאה של המיפויי והאם המיפויי תקין? 2. האם מלבד המעקב אצל הנפרולוגית בשל מחלת ה- IGAN שלי עלי להיות גם במעקב אצל אורולוג? 3. אם המיפויי תקין איך יכול להיות שבבדיקות US חוזרות תמיד יש ממצא של הרחבת אגני כליה ומערכת מאספת ללא ממצא של אבנים או משהו שעלול לגרום לחסימה? יש לציין שבשנים האחרונות אני מבצעת את ה US ללא שלפוחית מלאה.

אני לא רואה את תשובת המיפוי אבל על פי תיאורך יתכן שהרחבת אגני הכליה היא ממצא אנטומי בלבד ולא גורמת לבעיה בהפרשת השתן. במקרה כזה מספיק בשלב זה המעקב הנפרולוגי. הפורום נועד לענות על שאלות כלליות ולא להוות תחליף למעקב רפואי. ממליצה על המשך מעקב הנפרולוגית המטפלת.

מנהלי פורום נפרולוגיה