חיידק בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/05/2020 | 15:18 | מאת: מירי

שלום, בתרבית שתן נמצא שיש לי בשתן חיידק מסוג citrobacter koseri בכמות של 10e6 cfuqml. הרופא נתן לי מרשם ובו היה כתוב אוגמנטין ביד. התרופה אבדה לי משום מה, וכשבקשתי מהרופא שוב את המרשם - הוא נתן לי שוב את המרשם שבו היה כתוב אוגמנטין ביד. כשקבלתי היום את התרופה ראיתי שכתוב עליה, על הקופסא: אוגמנטין 875 מ"ג, כל טבליה מכילה amoxicillin as trihydrate 875 מ"ג , וכן clavulanic acid as potassium salt 125 מ"ג . האם מדובר אכן בתרופה אוגמנטין ביד, או שקיימת תרופה אחרת ? בשני המרשמים של הרופא היה כתוב אותו דבר ( ביד). ודרך אגב- טבלית אחת פעמיים ביום למשך 7 ימים הוא המינון המקובל למבוגרים ? אציין כי אני חולה ומטופלת בתרופה כימותרפיות. כאשר גילו לי את המחלה, לפני כשנה, כחלק מההכנה לפני ניתוח שעברתי וטרם קבלת הטיפול, התגלה בבדיקת שתן תרבית גם החיידק הזה, ואז נאמר לי בביה"ח כי יתכן וקבלתי את החיידק הזה כתוצאה מהמחלה הבסיסית.(שהיא באברי הרבייה). האם יכול להיות קשר בין המחלה הבסיסית שלי, הטיפול אני מקבלת, והחלשות המערכת החיסונית? תודה מראש על תשובתך

התרופה שקיבלת היא אוגמנטין המורכבת מהמרכיבים שציינת. בהנחה שהתפקוד הכלייתי שלך לא פגוע המינון שניתן לך הוא המקובל. החיידק אחראי לעיתים לזיהומים במטופלים עם דיכוי חיסוני. לטיפול כימותרפי יש אפקט מדכא חיסון.

28/05/2020 | 17:17 | מאת: מירי

תודה על תשובתך : התפקוד הכלייתי שלי הוא : Gfr - 95.10 Creatinine - 0.60 . אני בת 63 . האם אני יכולה לקבל אותה ? תודה

כן

מנהלי פורום נפרולוגיה