שימוש באטופן עם כליה אחת בתפקוד ירוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/05/2020 | 16:41 | מאת: אירנה

שלום, אחיינית שלי סובלת מכאבים חזקים במפרק הלסת והומלץ לה על טיפול באטופן. יש לה כליה אחת קטנה שתפקודה ירוד והשניה שתפקודה טוב. האם יש סכנה לכליות בנטילת אטופן? מה החלופות? אקמול ואופטלגין לא עוזרים

באופן עקרוני אטופן לא מומלץ במטופלים עם מחלת כליה שכן כתוצאה משימוש בתרופה עלול להחמיר/להתפתח יתר לחץ דם, והתרופה עלולה לגרום לפגיעה כליתית והתפתחות אי ספיקת כליות בכל מיני מנגנונים. לכן אנחנו הנפרולוגים תמיד נעדיף שהמטופלים שלנו ישתמשו בתרופות אחרות - אכמול, אופטלגין, ולכאבים עזים תרופות המכילות נגזרות של מורפין (כשימוש קצר מועד בגלל תופעות לואי אחרות וסכנת התמכרות). משאלתך אני מבינה שהתפקוד הכלייתי תקין, שאין לאחייניתך חלבון בשתן וכי הסיבה שהיא מוגדרת כחולת כליות נובעת מהעובדה שהיא חיה עם כליה תיפקודית אחת. במקרים כאילו הסיכון לפגיעה בתיפקוד הכלייתי קטן יותר אם עושים שימוש מאד מוגבל בתרופה (מספר ימים בלבד).

מנהלי פורום נפרולוגיה