עלייה בבדיקת דם בערכי קרטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/05/2020 | 11:20 | מאת: ניסים

שלום ד"ר, בן 55, ללא עודף משקל בבדיקת הדם האחרונה שלי הקרטנין עלה ל 1.11 לעומת 0.99 בבדיקה קודמת לפני שנה. אוראה 45. לא סובל מסכרת או לחץ דם. לא נוטל תרופות באופן קבוע. אך לפני כחודשיים לקחתי מגנזיום למשך כחודש וגם אבקת צמחי בר כטיפול אלטרנטיבי (לא בטוח מה מכילה האבקה), האם מגנזיום ואבקה יכולים להסביר עלייה בערכי הקרטנין? האם יכול להיות עם הפסקת התוספים יחזרו ערכי הקרטנין כמו לפני שנה? תודה

ההבדל בין הבדיקות אינו גדול ויתכן שמדובר בהבדלים הנובעים מדיוק המעבדה, תזונה שהשתנתה או מסת שריר שונה. רק אם בבדיקה נוספת תהיה מגמה של המשך עליה בקראטינין, הרי שיהיה צורך לברר. עד כה הערכים שלך בטווח הנורמה. יתכן גם שבעבר כבר היו ערכים דומים (אם תסתכל על בדיקות לפני שנתיים ויותר). בנוגע לתרופות טבעיות/תוספים - אכן חלקן יכולות להעלות קראטינין, בעיקר תוספי תזונה כגון אבקות חלבון. השינוי לרוב הפיך

מנהלי פורום נפרולוגיה