חישוב מדד ה gfr לצורך החלפת תרופה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/04/2020 | 12:07 | מאת: ארנון

שלום סובל מאי ספיקת כליות כרונית , לצורך שקילת החלפת תרופה לסוכרת נשלחתי על ידי הרופא לביצוע בדיקות דם / שתן על מנת לבדוק את מדד ה gfr. להלן התוצאות (קופח כללית) : קריאטינין - 1.24 , אוריאה - 50 , מיקרואלבומין / קריאטינין 87.53 . בן 54 , משקל 94 , 1.87. האם אפשר לדעת על פי הנתונים הנל מה מדד ה gfr שלי ? ואיזו רמה של אי ספיקה יש לי ? תודה

יש לך egfr של מעל ל 60. יש מחשבונים זמינים באינטרנט. למשלhttps://www.mdcalc.com/mdrd-gfr-equation שים לב שאתה משנה יחידות קראטינין למג/דל. בגלל האלבומינוריה אתה מוגדר בדרגת חומרה 2 מתוך 5 דרגות (וזו בהנחה שהאלבומינוריה היא לא נמצא חד פעמי אלא קיימת בעוד בדיקה אחת לפחות בהפרש של מספר חודשים) . דרגת חומרה 5 היא דרגת הפגיעה המוגדרת כסופנית.

מנהלי פורום נפרולוגיה