יתר לחץ דם, קורונה והתקהלויות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/03/2020 | 13:55 | מאת: מאי

ת 33, עם לחץ דם קל וסכרת גבולית כרגע ללא טיפול תרופתי אלא במעקב נפרולוג ותזונאית, נוטלת רק ויטמנים בשל צמחונות. (לא יודעת האם רלוונטי אך אושפזתי בעבר פעמיים עקב סנוסיטיס) הוזמנתי לחתונה של 100 איש בצל הקורונה.במידה ואלך האם אני בסיכון גבוה יותר? מה ההמלצה עבורי

לפי עבודות תצפיתיות נראה שאת אכן מוגדרת כקבוצת סיכון. גם יתר לחץ דם וגם סכרת נחשבים כקבוצת סיכון, אם כי אינני יודעת האם העובדה שמדובר בדרגת חומרה נמוכה מפחיתה את הסיכון (הגיונית סביר להנחי שכן, אבל אין לדעת). הסיכון קיים כמובן רק במידה ומישהו מהנוכחים באירוע נחשף לנגיף. במידה ותחליטי ללכת לאירוע, להמנע מקרבה לאנשים (לוותר על שלב החיבוקים והנשיקות), להקפיד על הגיינת ידיים בעיקר לפני אכילה.

מנהלי פורום נפרולוגיה