MICROALBUMIN/CREAT -

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/03/2020 | 18:05 | מאת: MIRI

שלום. אבי בן שמונים. בבדיקת השתן של מיקרואלבומין-קראטינין קפץ הערך מ- 14 ל-196 בשבע השנים האחרונות. הסוכר בבדיקת הדם קפץ בשבע השנים האחרונות מ150 ל-200. אבי נוטל כדורי סוכרת גלוקו רייט (אין לו תקציב לתרופות יקרות, וגלוקו רייט הן תרופות במחיר שהוא יכול לעמוד בו) . הקראטינין שלו יציב ועומד על 1.3. שאר המדדים בסדר. בניגוד לחולי סוכרת רבים שסובלים מהשמנה, לחץ דם גבוה ואורח חיים עצל, אבי פעיל מבחינה גופנית, יש לו לחץ דם רגיל, אוכל מעט מאוד ובריא והוא גם מאוד רזה (כ-15 קילו פחות מגובהו). עם זאת, יש לאבי היסטוריה משפחתית של מחלת כליות, כמה מבני משפחתו הלכו לעולמם מבעיות בכליות. אבל דווקא הקראטינין אצלו בסדר, רק בדיקת השתן מדאיגה וגם הסוכר בדם. איך אפשר לשפר מדדים של מיקרואלבומין וסוכר? האם הבעיה היא בתפקוד בעייתי של הכליות? או שהבעיה היא בסוכרת? תודה.

כאשר הסכרת אינה מאוזנת זה יכול לגרום לפגיעה כלייתית, ולרוב הביטוי הראשון יהיה עליה בהפרשת האלבומין בשתן. לא כל התרופות לסכרת הינו יקרות. לדוגמא מטפורמין היהה תרופה שיכולה לעזור באיזון הסכרת והינ. תרופה זולה. חשוב לראות גם שלחץ הדם מאוזן, שכן גם זה יכול להעלות את הפרשת האלבומין

04/03/2020 | 11:10 | מאת: MIRI

תודה למענה. מטפורמין מומלץ ליטול בנוסף לגלוקו רייט או לוותר על הגלוקו רייט? אבי נוטל גלוקו רייט נגד סוכרת למעלה מעשור. לחץ הדם שלו מאוזן והוא מקיים אורח חיים בריא. מה שהדאיג אותי זה קפיצת הסוכר בדם ל200 למרות הטיפול התרופתי והימצאות חלבון ברמה גבוהה בשתן.

כדאי לבצע בידקת דם להמוגלובין מסוכרר או לחילופין לבצע עקומת סוכר מלאה: סוכר בצום, לני ושעתיים אחרי ארוחה ועם התוצאות להיועץ ברוופא משפחה או מרפאת סוכרת

מנהלי פורום נפרולוגיה