אולטראסאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/03/2020 | 21:20 | מאת: אביטל

האם הרחבה דו"צ של אגני הכליה=הידרונפרוזיס?

הרחבה דו צדדית יכולה לנבוע משלפוחית מלאה בעת הבדיקה ולהיות תקינה/ להיות ממצא אנטומי חסר משמעות / סימן מוקדם להידרונפרוזיס

02/03/2020 | 15:24 | מאת: אביטל

ההרחבות הללו של אגני הכליה מופיעות אצלי באופן קבוע ולכן אני מבצעת את הבדיקה ללא מילויי השלפוחית. הממצא הנ"ל יכול להיות קשור למחלת הכליות שלי מסוג IGAN? כי נכתב בפירוש שאין גושים או אבנים כך שזה לא נובע מחסימה...

ההרחבות לא נובעות מ IgAN. אם מדובר בממצא הקיים שנים רבות ואין השפעה על תפקוד כלייתי, הרי שלא מדובר בחסימה אלא ממצא אנטומי בלבד

מנהלי פורום נפרולוגיה