לחץ דם גבוה אחרי שוקולד מריר טבעוני

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/02/2020 | 05:42 | מאת: ש

שלום יודעת שקקאו קשור לירידת לחץ דם אבל אצלי כבר כמה פעמים שזה עושה שלשולים תחושת עירפול רעידות בלתי נשלטות והיום גם מדדתי לחץ דם שהיה לא יציב במכשיר ביתי תוך חצי שעה מדדתי ערכים: 160/85 דופק 90 אחכ 150/117 דופק 85 אחרי 10 דק 150/83 באיזשהו שלב לקחתי אדויל ועם נשימות נרדמתי ועכשיו 110/70 (שזה בכ הלחת דם שלי) מדוע זה משפיע ככה? כבר קרה לי פעמיים בעבר שגם אחרי פעילות מאומצת (לא מדי...) עם אופניים ופעם ריצה היו לי את אותן תופעות באחת מהן אף הזמנתי אמבולנס שחשש שהפרעות קצב ואחרי נוזלים שוחררתי ללא הסבר מסודר. עשיתי בדיות או לב במאמץ שהיו תקינות.אשמח לתשובה או להפניה הלאה..בת 46 157 סמ משקל 80 בריאה בדכ למעט אנמיה קלה ללא הסבר אחרי בדיקות שונות

אכן קקאו מוכר כמפחית את לחץ הדם, אבל כמובן שכל גוף מתנהג אחרת. יתכן שהבעיה לא בקקאו עצמו אלא ברכיבים הנוספים שבשוקולד הטבעוני. בכל מקרה, אם יש תופעות לא ברורות, ממליצה על הערכה אצל רופא המשפחה כדי לבדוק האם יש צורך בבדיקות להורמונים שונים ואיסופי שתן הקשורים במערכת הסימפטטית. כמו כן, אם יש עליות לחץ דם משמעותיות במאמץ, כדאי לבצע מאמץ באופן מבוקר כדי לבחון זאת - באמצעות מבחן מאמץ (ארגומטריה)

מנהלי פורום נפרולוגיה