שאלה לגבי בדיקת דם לתפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/01/2020 | 21:23 | מאת: NOT_FOUND

שלום, אני נוטל סלזופירין 2 גרם ביום, ועליי לעבור מדיי שבועיים בדיקת דם לתפקודי כליות כדי לוודא שהתרופה לא פוגעת בכליות. הבדיקה שאני מבצע נקראת renal profile וכשמגיעות תוצאות היא נקראת gfr estimated. רציתי לשאול אם זה מספיק כדי להעריך את תפקודי הכליות או שישנן בדיקות נוספות שכדאי שאבצע מדיי פעם? תודה.

לא אופייני שהתרופה גורמת לפגיעה בתפקוד הכלייתי והמעקב אחר תפקודי הכליות הוא בעיקר כדי לוודא שהמינון נכון (במידה ויש ירידה בתפקוד הכלייתי מכל סיבה שהיא, יש לשרול שינוי במינון התרופה). על פי ההנחיות לטיפול בתרופה בדיקת קראטינין / gfr הינה מספיקה. כדאי בכל זאת לבצע בדיקת שתן לכללית וליחס אלבומין לקראטינין כבסיס ואם תקינה - אחת לשנה.

מנהלי פורום נפרולוגיה