כדורים _ עלון לצרכן לגבי איסור שימוש

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/12/2019 | 15:07 | מאת: ליאורה

שלום רב. רציתי לשאול, בעלון לצרכן של כדורים מסוימים רשןמה הערה. אסור להשתמש בכדור באי ספיקת כליות חמורה. רציתי לשאול מה הכונה חמורה ? מאיזה egfr אסור להשתמש ? קראטנין 2 לדוגמא נקרא בינוני ?

אי ספיקת כליות בדרגת חומרה IV עונה להגדרה של אי ספיקת כליות חמורה. פגיעה כלייתית כרונית מחולקת לרמות חומרה לפי התיפקוד הכלייתי. בגלל שערכי הקראטינין בדם מושפעים לא רק מהתיפקוד הכלייתי יש נוסחה שמשכללת עוד גורמים (גיל, מין,גזע). הנוסחה נותנת את ה estimated GFR . א29-15 eGFR עונה להגדרה של אי ספיקת כליות חמורה.

מנהלי פורום נפרולוגיה