חוטים וחלקיקים לבנים/שקופים בשתן בהריון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/11/2019 | 16:38 | מאת: עדי

שלום, אני בת 30, בריאה. בתחילת הריון (שבוע 6) לאחרונה שמתי לב שיש לי בשתן חלקיקים לבנים בעיקר בצורה של חוטים.. נראה כמו קשקשים.. נזכרתי שגם לפני כמה שנים ראיתי את אותה תופעה כשעשיתי בדיקת שתן (חתיכות צפות בתוך הכוס של הבדיקה). מרגישה טוב, אין צריבה בשתן או דחיפות. האם זה יכול לסמן מחלת כליות? הפרשות מהנרתיק? דלקת ללא תסמינים?

בהריון עקב שינויים הורמונליים יש עליה בהפרשות הואגינליות הטבעיות אז יכול להיות שאת צודקת. מציעה לשלוח שתן לבדיקות (כולל גם בדיקת מיקרוסקופ) ולהיועץ ברופא נשים.

מנהלי פורום נפרולוגיה