תרופות נגד צינון יחד עם כדורים נגד לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/10/2019 | 16:20 | מאת: יעל

שלום רב אני לוקחת דופלקס 5/80 וקרדיולוק 2.5 נגד יתר לחץ דם. 2 שאלות : 1. איזה תרופות נגד צינון ניתן לקחת בלי בעיה עם התרופות הנ"ל ? למשל תרופות כמו אקמול צינון או קולדקס ? שאלה נוספת - האם ניתן באופן כללי לקחת עם התרופות הנ"ל שמן פשטן ( הייתי שותה נגד צרבת וכמקור לאומגה 3 ) תודה

תרופות שמכילות פסאודואפדרין או אפדרין עלולות לגרום לעליית לחץ דם ויש המלצה להימנע משימוש בהן במטופלים עם יתר לחץ דם לא נשלט. מי שמאוזן יכול להשתמש ובתנאי שמשך השימוש מוגבל ללא יותר מ 5 ימים. לתרופות על בסיס קודאין פרופיל תופעות לואי אחר אך לא גורמות לעליית לחץ דם.

מנהלי פורום נפרולוגיה