החלפת תרופה- יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/10/2019 | 01:08 | מאת: דנה

שלום רב, בת 35, בעלת משקל יתר וגנטיקה של יתר לחץ דם במשפחה. בעקבות יתר לחץ דם קיבלתי את התרופה טריטייס שגרמה לי לשיעול טורדני ובלתי נסבל. בעקבות זאת התרופה הוחלפה לוקטור, שגם היא (כעבור שבועיים מתחילת נטילתה) גורמת לי לשיעול, אם כי באופן פחות. מדוע שתיהן גורמות לתופעת הלוואי הזו? האם יש תרופות אחרות שיתאימו ולא יגרמו לי לכך?

טריטייס ידועה כתרופה שעשויה לגרום לשיעול טורדני. לאחר הפסקת התרופה תופעת לוואי זו אמורה להעלם. וקטור ידוע כתרופה שלא גורמת לשיעול. יש לחפש סיבה אחרת לשיעול.

מנהלי פורום נפרולוגיה