תרופה משתנת פוסיד לאשה מבוגרת תופעות לואי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/10/2019 | 00:40 | מאת: איציק

אמי מקבלת תרופה משתנת בשם פוסיד. הדבר גורם לה לריצה בלתי פוסקת לשירותים וגם גורם להורדת מלחים בגוף והדבר גורם לה לבלבול. כשמפסיקים את הפוסיד היא חוזרת לאיתנה אבל היא מתחילה להתמלא בנוזלים. מה עושים על מנת שהפוסיד לא יגרום לה לכך. האם יש תרופות חלופיות?

מטרת התרופות המשתנות היא לאבד נוזלים ומכאן תופעת הלוואי שלהן. לרוב עם הזמן מתרגלים ותופעות הלוואי פוחתות. יתכן ומינון התרופה גבוה עבורה ומספיק חצי כדור למשל כדי להשיג את האפקט המשתן ובמקביל להפחית תופעות לוואי

מנהלי פורום נפרולוגיה