חלבון בשתן עם ערך 41.85

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/09/2019 | 19:40 | מאת: שרון

שלום אני בת 35 ללא מחלות רקע בבדיקת שתן עלה כי יש חלבון ערך 41.85 אציין כי לאמי מחלת כליות כרונית ומטופלת בדיאליזה האם מדובר בערך חריג באופן משמעותי והאם לחזור על הבדיקה ? תודה מראש

הפרשת החלבון צריכה להיות מתוקננת לקראטינין כדי להבין כמה חלבון את מפרישה ביממה. עד 150 מ״ג ליממה נחשב תקין. עם זאת, חשוב גם לדעת האם מדובר באלבומין או חלבון אחר. באופן תקין לא אמורה להיות הפרשה של אלבומין. ולכן - תבדקי לא רק מהו החלבון אלא מה הייס של החלבון לקראטינין, האם נשלחה בדיקת שתן לאלבומין והאם בבדיקת השתן לכללית יש ממצאים חריגים אחרים

27/09/2019 | 09:41 | מאת: שרון

תודה היחס שרשמתי 41.8 הוא היחס של אלבומין קריטאנין

מנהלי פורום נפרולוגיה