כבד וכליות ציסטות מרובות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/09/2019 | 19:26 | מאת: יוסי קדוש

שלום רב בכל שנה אני עושה אוםטראסאונד מעקב בעקבות AML בכליה שמאלית בגודל 6 ממ. עכשיו לאחר שנה בצעתי אוםטראסואנד נוסף ואילו היו הממצאים: צמוד לשליש עליון של כליה הימנית לכבד הודגם מוקד היפראקואי בגודל כ 7*11 -מ"מ, מקורו אינוברור . הבחנה מבדלת כוללת המנגיומה קטנה נוספת בכבד, יתכן AML בכליה הימנית. בכליה השמאלית הודגמו ציסטות פרהפלביות מרובות בגודל עד כ 19 - מ"מ, הודגם מוקד היפראקואי קורטיקלי זעיר כ 4 -מ"מ, יתכן AML רציתי לשאול מספר שאלות: 1-האם הגודל של המנגיומה בכבד 7*11 ממ הוא גדול?קראתי שאם הקוטר גדול מ 4 סמ אז זה נחשב גדול ואז ייתכנו תופעות של אי נוחות או כאב. האם אצלי זה גדול מ 4 סמ? 2-קיומן של ציסטות מרובות בכליה שמאלית. האם הימצאותן של ציסטות מרובות רק בכליה אחת אומר שאיננו סובל מהמחלה התורשתית של ציסטות בכליות(כליות פוליציסטיות ) 3-רציתי לציין שנתבקשתי לבצע CT. בעבר גם רצו שאעשה CT אך לא אישרו את זה בגלל שאמרו שAML בגודל 6 ממ זה מאוד קטן ואי אפשר לראות ב CT. מה השנתה עכשיו? האם עכשיו יצליחו לראות את הממצאים החדשים? 4-יש לציין שהבדיקות דם שלי תקינות אך לאחר שאני לוקח סלקוקס לכאב גב יש ירידה בתפקוד כליות (ureaa ו creatinine ) . לא בטוח שזה בגלל הסלקוקס אך בכל מקרה לאחר שהפסקתי עם הסלקוקס התפקוד כליות חזר ליהיות תקין. האם ייתכן שהרגישות בכליות היא בגלל הציסטות? 5-האם נהוג גם לבצע MRI לכליות או רק CT?אני יודע ש MRI בדיקה פחות לא בריאה לעומת CT. האם שולחים ל CT כדי לחסוך בכסף?

1.אתה צינת שגודל הממצא הוא 7*11 ממ. זה 0.7*1.1 סמ. קטן מ 4 סמ 2. מחלה כליות פוליציסטית תורשתית אוטוזומאלית דומיננטית מתאפיינת בציסטות בשתי הכליות, כליות גדולות, ופעמים רבות ציסטות בעוד אברים. מספר הציסטות וניפחן עולה עם הגיל. המחלה עם תורשה דומיננטית בדרך כלל יש בני משפחה קרובים חולים . התאור שלך לא תואם את המחלה 3 סי טי היא בדיקה הרבה יותר רגישה לגלות ממצאים קטנים בכליה ובכלל 4. סלקוקס שייך לקבוצת תרופות שגורמת לאי ספיקת כליות במנגנונים שונים. 5.MRI בדיקה יקרה יותר ולא תמיד אבחנתית יותר מסי טי

מנהלי פורום נפרולוגיה