פוטסיום ציטרטיייייייחי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/09/2019 | 19:37 | מאת: אילנית

אני לא בטוחה שאני צריכה להפנות את השאלה אליכן. הגוף שלי מייצר אבנים . הרופא האורולוג אמר לי לקנות תרופה שנקראת קיי-ציטק שזה תוסף תזונה. אשלגן ציטרט. פעמים ביום כל כדור 390 מג כפול 2 ביום. רופאת המשפחה אומרת שעדיף שאני לא אקח את התרופה אשלגן ציטרט כי היא יכולה לגרום להרעלה אשלגן תקין 5 . קראטנין אזור ה 2 . אני לא יודעת אם להתחיל לקחת את הכדורים שהרופא אומר שהם מונעים 90 אחוז חזרה של אבנים. רציתי לשאול אם יש בעיה עם התרופה כאשר gfr סביבות 26. כבר שנתיים?

התרופה אכן יעילה במניעת חזרה של אבנים אבל משום שמכילה אשלגן יכולה להעלות את רמתו בדם, בעיקר באנשים עם אי ספיקת כליות ורמת אשלגן שהינה בגבול העליון של ה ורמה. ממליצה להתחיל במינון נמוך יותר של 2 כדורים ליום וכעבור 2-4 שבועות לבצע בדיקת דם לרמת אשלגן על מנת להחליט על המשך המינון

מנהלי פורום נפרולוגיה