ירידה משמעותית בgfr ואשלגן מעט מעבר לגבול

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/08/2019 | 16:25 | מאת: בן

בבדיקת הדם האחרונה שלי האשלגן חרג מעט מעבר לגבול (5.2) אבל מה שמדאיג אותי בעיקר הוא הירידה המשמעותית בgfr שלי שתמיד נע בין 115 ל118 בערך , היום הוא 95, אני בן 30 והבנתי שהממוצע לגילי גבוה בהרבה. מה ניתן לעשות כדי להעלות? האם יש מקום לדאגה? תודה

על כל בדיקה חריגה יש לחזור ראשית. תמיד יכולה להיות טעות מעבדה.

20/08/2019 | 17:42 | מאת: בן

תודה, התחלתי להשתמש גם בתוסף חלבון , האם זה יכול להיות הגורם לכך?

תוסף חלבון עשוי לעלות את רמת האוראה/BUN בדם. שימוש ( בתוספי חלבון) נעשה פעמים רבות באנשים המעוניינים לבנות מסת שריר המתאמנים במכון כושר/מרימים משקולות. עליה במסת שריר עשויה להעלות -קראטינין בדם

מנהלי פורום נפרולוגיה