יתר לחץ דם בבוקר ותקין בצהריים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/08/2019 | 14:43 | מאת: ברוךאשכנזי

בת 68. נוטלת דופלקס 5/80 בערב וjanuet בערב. משקל 70 ק"ג. לחץ הדם בהשכמה 140/75. בצהריים יורד ל 120/70. מה הסיבה? יתכן שינה לא תקינה עם הפסקות נשימה?

יכול להיות. ויכול להיות שיש עליית לחץ דם בקימה, מה שנקרא morning surge, ולא תלוי באיכות השינה. כמובן שהכל בהנחה שהמדידה נעשית בצורה דומה בבוקר ובצהריים ושלא מדובר במדידה בודדת. אם זה חוזר על עצמו כדאי לעשות הולטר לחץ דם להערכת מידת האיזון במהלך היום והלילה

מנהלי פורום נפרולוגיה