ערכי אוריאה מעל הנורמה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/08/2019 | 16:19 | מאת: אמיר

שלום רקע כללי: בן 41 בריא בד"כ,ידוע על אבן קטנה מאוד באחת הכליות פעיל גופנית בשנים האחרונות מבצע ריצות ארוכות ופעילויות ספורטביות נוספות במאמץ גבוה. שמתי לב שערכי אוריאה עלו בתקופה האחרונה ונמצאים בטוווח שבין 40-47. יש לציין שלפני התחלת הפעילות הגופנית האנטנסיבית ערכי האוריאה היו בטווח שבין 28-30 יש לציין שבצעתי בדיקה לפני כמה חודשיים בה לא ביצעתי פעילות גופנית כלל למשך כ 3 שבועות ערך האוריאה היה 34. ערכי קריאטינין בשנתיים וחצי האחרונות דווקא השתפרו בטווח של 1.1 לפני כ שנתיים וחצי לטווח של 0.94 כיום סה"כ התזונה שלי לדעתי השתפרה לטובה בשנים האחרונות בה ירדתי במשרל כ 20 ק"ג , צרכת החלבון בערך כ 110 גרם בממוצע ביום- רוב צרכת החלבון מקורה צמחי 1.מה לדעתך בנסיבות שתוארו הסיבה לעלייה באוריאה? 2.האם ערכים אלו של חריגה מהטווח יכולים להתאים לדימום ממערכת העיכול? תודה

אם אין ירידה בהמוגלובין לא סביר שהעליה באוראה נובעת מדימום. יותר סביר שהסיבה תזונתית.

מנהלי פורום נפרולוגיה