חלבון בשתן fmf והריון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/07/2019 | 18:01 | מאת: אופיר

שלום רב, מאובחנת fmf + סקרוליטיס מטופלת בכולכיצין וסלזופירין.לאחרונה באיסוף שתן יצא חלבון197.הבנתי שזה לא מאוד גבוה אבל בהחלט לא תקין. מכייון שאני גם בהריון בשליש הראשון, הייתי שמחה לדעת האם יש שינוי תזונתי שיכול לשפר את המצב. אודה להמלצות

הסינון הכלייתי בהריון עולה בעשרות אחוזים כבר משבוע רביעי להריון. כתוצאה מכך ההפרשה היומית של חלבון וערכי היחוס משתנים (בין הריוניות ונשים שאינן הריוניות) . אז בשביל הריונית את בטווח התקין. בניגוד לנשים שאינן בהריון להן המלצה על דיאטה דלת מלח היא חלק מהטיפול בהפחתת חלבון בשתן, בהריון המצב שונה. בהריון יש אגירה הכרחית של מלחים שונים כגון נתרן. מציעה לך להיות במעקב מרפאת הריון בסיכון, לאכול בריא (כמה שפחות אוכל מעובד), ולאכול בלי הגבלות אך לא בשביל שניים (מה שימנע עליה מופרזת במשקל והשמנה).

מנהלי פורום נפרולוגיה