קריאטינין לאחר צינתור טיפולי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/06/2019 | 07:29 | מאת: מוטי

עברתי לפני 10 ימים צינתור טיפולי לבבי וקיבלתי לפניו ערוי בשקית של חצי ליטר שהתרוקנה רק בחצי עד הצינתור בשל זרימה איטית מאוד וחצי ליטר לאחר הצינתור. קראטינין לפני הצינתור היה 1.22 , יומיים אחכ 1.27 ושמונה ימים לאחר הצינתור 1.44. כיום עם מדללי דם פלויקס 0.75 וקרטיה שקיבלתי אחרי הצינתור. כמות השתן היומית עלתה מאוד אחרי הפעולה לפחות חמישים אחוז עד כ 2800 סמק יומי. האם דרושות בדיקות נוספות? האם ממצאים אלה מעידים על פגיעה בלתי הפיכה? אני סוכרתי בן 75 אשמח לתגובה והסבר לתופעה.

חשיפה לחומר ניגוד יכולה לגרום לפגיעה כלייתית חריפה. אנשים בסיכון הינם אנשים עם אי ספיקת כליות בבסיס, סכרתיים ועוד. לאחר צנתור יתכנו גורמים נוספים להחמרת תפקודי כליות כגון תסחיפים קטנים של כולסטרול הנמצא בכלי הדם הטרשתיים ועוד. עם זאת, המצב שאתה מתאר עדיין לא עומד בהגדרה של פגיעה כלייתית חדה. ממליצה על מעקב בדיקות דם בלבד בשלב זה. העובדה שיש עליה הדרגתית בתפוקת השתן מעודדת.

מנהלי פורום נפרולוגיה