בדיקת gfr לקראת ניתוח בקרוב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/06/2019 | 12:52 | מאת: ליאת

שלום בבדיקת דם לפני כשבועיים היו לי תוצאת הGFR ESTIMATED בתוצאה של 94.30. היום תוצאות אותה בדיקה הייתה 85.50. ביום ראשון בשבוע הבא אני עומדת לעבור ניתוח להוצאת כל איברי הרבייה בכלל חשש לגידול סרטני בשחלות וחשש לגרורות. בנוסף בפענוח CT בטן ואגן שעברתי היתה התייחסות לכליות : "עיבוי נודולרי דיפוזי בתבנית היפרפלזיה קלה בשני האדרנלים. ללא גוש דיסקרטי" האם משהו בתוצאה צריך להדאיג אותי לקראת ניתוח זה עם ערכים אלו? אציין כי בימים האחרונים אני אוכלת מעט מאוד. תודה

יכול להיות שהירידה ב eGFR היא ביטוי להתייבשות .סביר להניח שלפני ניתוח יתנו לך קצת נוזלים ויראו את המגמה. אדרנל היא בלוטת יותרת הכליה. בלוטה הנמצאת מעל לכליות ולא קשורה לכליה .

מנהלי פורום נפרולוגיה