דם בשתן בבוקר בשתן הראשון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/06/2019 | 12:27 | מאת: ענת

שתן אדום בשתן הראשון של הבוקר, בחלק מהימים באופן לא עקבי במשך כשלושה חודשים. לוקחת כדור אטוזט בלילה לכולסטרול וסינטרואיד 100 מג בבוקר לתת בלוטת התריס אשמח לייעוץ בנדון

אני מניחה (מעצם העובדה שלא דיווחת על כך ) שאין לך תסמיני כאב המכוונים לדלקת בדרכי השתן או מחלת אבנים. אני גם מניחה שלא ראית קרישי דם בשתן (מחייב ברור אורולוגי ). ראשית יש להוכיח שהאדום שאת רואה הוא דם. זה נעשה בבדיקת שתן למיקרוסקופ. מרגע שאובחן שאכן מדובר בדם תופני לברור שהסדר שלו יקבע לפי גילך, מחלות הרקע (חוץ מדיסליפידמיה והיפוטירואידיזם), הרגלים (עישון) וממצאים בבדיקה גופנית/בדיקות דם ועוד. אנא פני לרופא מטפל בשלב ראשון.

מנהלי פורום נפרולוגיה