בדיקת שתן לא מובנת דם מעט??

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/05/2019 | 16:40 | מאת: אילן

שלום רב לאחר בדיקת שתן רשום פלוס 2 הומטריה ללא זיהום מה זה אומר?? זה טיפה או הרבה דם ומה הכוונה ללא זיהום קצת לחץ קצת הרבה תודה רבה

סטיק בבדיקת השתן שלך ככל הנראה לא איבחן ניטריטים או נוכחות כדוריות דם לבנות שהימצאותן בשתן יכול להצביע על תהליך דלקתי/זיהום. הסטיק העלה חשד לנוכחות דם בשתן, (אך על מנת לאשש זאת יש לשלוח את הבדיקה להסתכלות תחת מקרוסקופ). אם לא ראית שתן אדום אז הכמות של הדם בשתן היא מיקרוסקופית (קטנה מאד). החלטה על המשך ברור תלויה בגיל/מחלות הרקע/ובתסמינים. כשיש בדיקה שאינה תקינה מומלץ לחזור עליה לפחות פעם אחת.

מנהלי פורום נפרולוגיה