שיקום כליות לאחר נטילת נוגדי דלקת ותוספים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/05/2019 | 22:48 | מאת: דני

שלום, בן 29. בשנתיים וחצי האחרונות סבלתי מאד מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל ימין ובעקבותיהם, במהלך הזמן, ניתנו לי NSAIDS רבים מאד, שונים ומשונים ותמיד נטלתי אותם לכדי מלוא התקופה שנרשמו (בדר"כ 14 יום). בדיקות הדם האחרונות שלי הדגימו GFR של 61 ואם הבנתי נכון מהרופא שלי - ייתכן שהשימוש הממושך בכדורים הנ"ל הביא לכך. מעבר לזה, במהלך התקופה הזו גם התנסיתי בתוספי מזון רבים ומתישהו התחיל אצלי כאב דו"צ במותניים, באזור הכליות, וכעת הוא נוכח בעיקר בכלייה הימנית - בעיקר בעת ארוחות חלבוניות גדולות או בעת נטילת כדורים ו/או תוספים. שאלתי פשוטה - כיצד אני משקם את תפקודי הכליות שלי? החשק המיני שלי התרסק לחלוטין ולרופא שלי אין כל הסבר והוא שוקל לתת לי טסטוסטרון (אני מאד מסויג מכך) ואני תוהה בנסוף האם נגרם נזק לכלייה שהשפיע גם על תפקוד בלוטת האדרנל בהקשר האנדרוגני? כאמור, אשמח לדעת, ראשית - האם ניתן לשקם את תפקודי הכליות (לחזור לGFR מעל 120) ואם כן - כיצד לעשות זאת וכמה זמן זה ייקח? אני רוצה להתחיל להתאמן ולפתח את גופי אך איני רוצה להתחיל להעמיס כל כליותיי כמויות גדולות של חלבון, מינירליים שונים וכולי טרם אשקמן. תודה רבה! דני

שימוש ממושך בתרופות נוגדות דלקת יכול לגרום לנזק כלייתי לא הפיך. חשוב להבין מה מראה הכליות באולטרסאונד, ממצאים בבדיקת השתן ובדיקות דם נוספות. כמו כן, ממליצה על ביצוע איסוף שתן 24 שעות ל- CCT להערכה טובה יותר של התפקוד הכלייתי. יש להקפיד על שתיה מרובה 2.5 ליטר ליום לערך, להמנע מהעמסת חלבון ולשמור על תזונה דלת נתרן. לעקוב אחר לחצי דם ולוודא שמאוזנים. להמנע מהמשך שימוש בתרופות היכולות לגרום לפגיעה כלייתית.

מנהלי פורום נפרולוגיה