כליה אטרופית ותרופות אסורות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/05/2019 | 21:06 | מאת: רוני

שלום, אני בן 48. לפני כעשרים שנה גיליתי כי נולדתי עם כליה אטרופית (עם רפלוקס "מינימאלי") - לצערי הקריאטנין אזור ה1.27-1.30 בכל בדיקה. רופאים אמרו לי שבשל הכליה, אסור לי לקחת תרופות כדוגמת ארקוקסיה, אדוויל וכו'. השאלה: איזה משפחת תרופות אסור לי להשתמש בהן? יש להן שם מקצועי/משפחה? האם באמת שימוש באדוויל פעמיים שלוש בשנה (תחרויות ספורט) יכול באמת לעשות נזק? תודה

מדובר בתרופות ממשפחת נוגדות דלקת שאינן סטרואידליות NSAID שהינן אסורות. האיסור הוא לשימוש ממושך, מינונים גבוהים. כעקרון אנחנו ממליצים להמנע מהן ככל שניתן ולהעדיף חלופות, אך אם התרופה חשובה, ובנוכחות ערכי קראטינין כשלך, סביר להניח ששימוש קצר במינון נמוך לעיתים רחוקות לא יגרום לנזק, כל עוד תקפיד על שתיה מספקת והמנעות מהתייבשות. עם זאת, תמיד כדאי להמנע משימוש בתרופה סיסטמית. אם ניתן להסתפק בשימוש מקומי (למשל משחת וולטרן) עדיף - אמנם יש ספיגה אך היא מופחתת. לסיכום - אל תראה בתשובתי המלצה לשימוש בתרופות אלו, אך במידה ו"אין ברירה" ,סביר ששימוש קצר במינון נמוך לא יגרום נזק משמעותי. כמובן שיש לעקוב אחר תפקודי כליות בעת הטיפול ולהמנע משילוב עם תרופות נוספות היכולות לגרום לפגיעה כלייתית במקביל.

מנהלי פורום נפרולוגיה