שתן שחור, האיש בן 95 בריא ויש לו מטפל צמוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/04/2019 | 18:36 | מאת: ברק הלל

מה עושים שיש שתן שחור לאיש בן 95 בדרך כלל בריא הוא נמצא בבית בכפר עם מטפל צמוד

לעיתים שתן דמי יכול להראות בצבע "קוקה קולה" ויכול להיות שלזו הכוונה. סיבות נוספות לשתן שחור יכולות להיות מצבים של פירוק שריר או מחלות גנטיות שלא נראה שזה המקרה. אם צבע השתן חזר לתקין, יש ליידע את הרופא המטפל על האירוע כדי להחליט האם יש צורך בבירור. במידה והשתן ממשיך להיות בצבע שחור, כדאי לבצע בדיקת שן לבדוק האם מדובר בדם ולפעול בהתאם.

מנהלי פורום נפרולוגיה