חלבון בבדיקת שתן כללית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/04/2019 | 15:41 | מאת: דינה

שלום רב! בני בן 23 גבוה ורזה.סובל מיתר לחץ דם ראשוני מגיל 12.לחץ הדם מאוזן על ידי התרופות. בגיל ההתבגרות סבל מפרוטאינוריה אורטובטטית. נעשה בירור מקיף כולל אם אר אי ללא ממצא. בצבא והאזרחות נעשו מעקבים ללא ממצא חריג בבדיקות דם ואיסופי שתן.לא היה חלבון בבדיקה כללית. בשבוע האחרון יש לו כאב במותן.היום בבדיקת שתן כללית 10 מ"ג חלבון. 1. האם מדובר בבדיקה תקינה? 2. האם עלול להופיע חלבון אחרי ההליכה המהירה של 10 דקות? 3.האם פרוטאינוריה אורטוסטטית יכולה לחזור? 4.בתקופה האחרונה בני סובל מליחה ירוקה כנראה מס ינוסיטיס שלא טופל כמו שצריך.האם הסינוביטיס עלול להשליך השלכות לכליות? תודה וחג שמח! דינה

1.הבדיקה אינה תקינה אך עליך לדעת כי בדיקת שתן לכללית היא לא בדיקה טובה לכמת (מלשון כמות) חלבון בשתן. היא מושפעת מכמה השתן מרוכז למשל. 2.פעילות גופנית מאומצת אפילו ל10 דקות עלולה לגרום לעליה בהפרשת החלבון בשתן אפילו באנשים בריאים. מומלץ לפני ביצוע בדיקת כימות (איסוף שתן או יחס חלבון לקראטנין בדגימת שתן) להימנע מפעילות גופנית מאומצת ביממה טרם לכן. 3.פרוטאינוריה אורטוסטאטית בדרך כלל חולפת עם הזמן, ואינה חוזרת. 4. זיהומים כרונים ממושכים ומצבים דלקתיים ארוכי שנים (ולא מספר אירועים בודדים) עלולים לגרום למחלה שגורמת לפרוטאינוריה ופגיעה כלייתית . זה בוודאי לא המצב אצל בנך.

מנהלי פורום נפרולוגיה