הפסקת תרופה ללחץ דם עקב התייעצות עם פרופסור

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/04/2019 | 20:15 | מאת: ורד

שלום. פניתי אליך לפני כחודש. טופלתי ע״י לסורדקס על מנת להוריד חלבון בשתן, אחרי שלוש שבועות התייעצתי עם פרופסור נפרולוג והוא המליץ להפסיק לסורדקס עקב תכנון הריון, הפסקתי אחרי חודש של נטילת תרופה. היום התייעצתי עם רופא נשים להריון בסיכון גבוה והוסבר לי שעם חלבון כמו שיש לי (800 מג - איסוף 24) אסור לי להיכנס כרגע להריון ומומלץ להוריד קודם חלבון. שבוע אחרון אני שמה לב שהלחץ דם שלי לקראת הערב גבוה 140/78, 137/80 האם אני יכולה אחרי הפסקה של שבועיים לחזור לקחת לסורדקס? יש לי תור לנפרולוג רק עוד שבועיים ואני בחששות כי מרגישה עליות של ל״ד אודה לתשובתך.

לוסרדקס אסור אם את מתכננת הריון. יש טיפולים אחרים ליתר לחץ דם האפשריים כשמתכננים הריון. את יכולה להיועץ עם רופא משפחה. לוסרדקס היא תרופה שמנגנון הפעולה שלה גורם להפחתת פרוטאינוריה. הריון שגורם מעמסה לכליה נוטה להחמיר פרואינוריה. הפסקת לוסרדקס (והריון אם תיכנסי להריון ) צפויים להחמיר את הפרוטאינוריה. בהינתן שהתפקוד הכלייתי תקין אין המלצה גורפת שלא להיכנס להריון אך חשוב שתדעי שנוכחות מחלה כלייתית אכן מעלה את הסיכון לסיבוכי הריון (כגון רעלת הריון) ועלול להאיץ את התקדמות מחלת הכליה .

מנהלי פורום נפרולוגיה