יתר לחץ דם,בדיקת renin חריגה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/03/2019 | 13:39 | מאת: ואדים מושקטין

שלום, כבר זמן מה אני סובל מיתר לחץ דם. לאחרונה עשיתי בדיקת דם renin וקיבלתי תוצאה חריגה - פי שלום מגבול העליון - 126.50. אני מצרף תוצאות הבדיקות. מה פירוש של התוצאות? האם עלי לעבור בדיקות נוספות? מה המלצות? תודה רבה, ואדים

חלק מהתרופות ללחץ דם עלולות לגרום לעליה משמעותית ברנין ישיר בדם. כך שימוש בתרופות מסוג חוסמי אנזים המהפך וחוסמי הקולטן לאנגיוטנסין, טיפול במשתנים, וחוסמי תעלות סידן מסוג דיהידרופירידינים. רופא מטפל שמכיר אותך, תרופותיך, גיל, מחלות רקע יוכל להחליט האם הדבר מוסבר על ידי טיפול תרופתי או שיש לבצע המשך ברור. אין לי אפשרות לראות קבצים מצורפים.

24/03/2019 | 14:41 | מאת: ואדים

תודה ד''ר הילה, אני בן 51, אין מחלות רקע. אני מקבל רק את טריטייס 2.5 פעמים ביום במשך כ-3-4 חודשים. האם התרופה הזאת יכולה לגרום לחריגה או שיש חשש לגידול בכליה?

טריטייס הינה בין התרופות שמעלות את רמת הרנין. אנא פנה לרופא המטפל על מנת להחליט האם יש צורך בבדיקה חוזרת / המשך בירור.

מנהלי פורום נפרולוגיה