לחץ דם גבוה בזמן מאמץ גופני

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/03/2019 | 15:34 | מאת: אריק

שלום רציתי להבין נקודה שמעניינת אותי אומרים שפעילות גופנית היא טובה לגוף האדם אני לא חולק על זה כאחד שעשה עושה ספורט בעבר הווה ויעשה בעתיד ..השאלה שלי אליך ידוע שלחץ דם גבוה במנוחה ובכללי הוא לא בריא, אבל בעת פעילות גופנית כמו ריצה הלחץ דם עולה מן הסתם לערכים גבוהים מאוד אז איך זה משתלב ? אם זה שמצד אחד לחץ דם גבוה לא טוב ובריצה הוא עולה !! הייתי שמח להסבר לגביי השילוב הזה.

האופן בו פעילות גופנית תורמת לירידת לחץ דם אינו ברור, אולם פעילות אירובית ככל הנראה משפיעה לאורך זמן על התנגודת לאינסולין, פעילות מערכת העצבים האוטונומית, פעילות כנגד התנגדות משפיעה ככל הנראה על התכווצות כלי הדם. ככל הנראה פעילות גופנית משפיעה על גורמים נוספים כגון צבירת הנתרן (מלח בגוף), השפעה על קשיחות העורקים ועוד. לכן, גם אם במהלך הפעילות הגופנית עצמה יש עליה בלחץ הדם, הרי שהאפקט המצטבר הינו חיובי.

מנהלי פורום נפרולוגיה