מערכת מאספת מעט מורחבת ובדיקת מיפוי כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/03/2019 | 12:39 | מאת: רות

שלום, מזה מספר שנים אני נמצאת במעקב US כליות בשל AML בגודל של כ-1 ס"מ, שנותר ללא שינוי. נוטלת כדורי ל"ד EXFORGE 80/5. ל"ד מאוזן. בדיקות דם ושתן שעשיתי לאחרונה היו תקינות. בבדיקת US מ 1/2018 הודגמה מערכת מאספת מעט גדושה מימין. מאז ביצעתי 3 בדיקות נוספות (ללא שתייה) ובשלושתן הודגם אגן מעט גדוש בכליה הימני. האורולוג של קופ"ח, אצלו אני מבצעת את המעקב היפנה אותי לבדיקת מיפוי כליה. אני מבינה שבבדיקה זו אהיה חשופה לקרינה. לכן חשוב לי להבין מה משמעות תוצאות ה-US והאם בדיקת המיפוי הכרחית. כמו כן הבנתי שיש להפסיק לקחת כדורים לטיפול בל"ד מספר ימים לפני הבדיקה אך לא הוסבר לי בכמה ימים מדובר. תודה

כמות החומר הרדיואקטיבי המוזרקת היא קטנה ביותר ואינה מסכנת את הנבדק . רצוי להימנע רק אם את בהריון, מניקה. למיטב ידיעתי אין הנחיה על הפסקת תרופות טרם הבדיקה אך מומלץ לך להיוועץ עם הרופא המפנה. ובנוגע לדעתי על הצורך בבדיקה: אם לפני 2018 לא הייתה מערכת מאספת גדושה, וכעת יש גם כשהשלפוחית ריקה אני הייתי בוחרת בהדמיה אחרת (למשך CT אורוגרפיה ). אם תמיד הייתה מערכת מאספת מעט גדושה מיפוי דינמי נראה לי בחירה טובה. ממליצה לך לשוחח עם הרופא המטפל. בודאי יש הסבר לבחירתו.

11/03/2019 | 12:57 | מאת: רות

האם הרופא המתאים לטיפול במקרה זה הוא אורולוג או נפרלוג?

להתחיל באורלוג שכן הוא יכול להציע פתרון כירורגי למה שימצא. בהמשך נפרולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה