כשל כלייתי כרוני דרגה 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/03/2019 | 03:08 | מאת: אבי

תוצאות : אוריה 165. כראתנין 3.2. חומצת שתן 10.5.אשלגן 6.5. זרחן5.65 סידן נמוך. מה הטיפול בעיקר להורדת הזרחן וחומצות..... תודה לתדובתכם בהקדם. כי יש לי תור לנפרולוג בעוד 3 חודשים וזה מסוכן

הטיפול הראשוני הוא תזונתי - מזונות עשירים באשלגן הם בעיקר פירות וירקות. להפחית משמעותית פירות הדר (עכשיו בחורף), כולל אבוקדו ולימון. הפירות המועדפים הם תפוח עץ ואגס. להפחית עגבניות, תפוחי אדמה. מבחינת זרחן - הזרחן נמצא במוצרים מן החי כגון בשר, עופות, דגים, ביצים וגבינות. כמובן שאי אפשר בלי זה אבל יש להעדיף עוף על פני בקר, ולהעדיף גבינה לבנה על פני גבינות קשות. ישנן תרופות היכולות להעלות את רמות האשלגן והזרחן וכדאי להוועץ בינתיים עם הרופא המטפל האם אתה לא נוטל תרופה שכזו. כאשר גם השינוי התזונתי וגם הפסקת תרופות לא עוזרים, ניתן לקחת תרופות המפחיתות את ספיגתם במעי - בעיקר חשוב במקרה שלך הפחתת האשלגן שהינו באמת גבוה ויכול להיות מסוכן. פנה בהקדם לרופא לקבלת מרשם לקייאקסלט.

מנהלי פורום נפרולוגיה