פענוח בדיקת איסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/02/2019 | 16:55 | מאת: מיכל

שלום. ההני סובלת מדלקות כליות חוזרות מדי פעם. בת 30, לחץ דם תקין. בUS התגלו שתי ציסטות בכליות. הפניתי לאיסוף שתן ולהלן התוצאות. אני מתכננת הריון ורציתי לדעת האם זה אפשרי במצב הבא. מצרפת ערכים שאינם תקינים. image description ALBUMIN/CREATINE RATIO-U 354.30 MG/G image description MICROALBUMIN/24H 511.18 MG/24H PROTEIN U/24HR 884.00 MG/24H קראטינין תקין image description CREATININE SERUM 0.80 MG/DL אשמח לקבל קצת פירוט מה עליי לעשות הלאה. הבנתי שיש כמות מופרזת של חלבון בשתן וזה מצב בלתי הפיך.

בבדיקות שצירפת יש עדות למחלת כליה. מחלת כליה יכולה להחמיר בהיריון. כמו כן יכתנו סיבוכי היריון כגון רעלת היריון או לידה מוקדמת. הסיכונים עולים כאשר התפקוד הכלייתי אינו תקין ולכן העובדה שהקראטינין שלך תקין הינה משמחת. ממליצה על הערכת נפרולוג על מנת להסביר לך את הסיכונים האפשריים ולהעריך את הסיבה למחלת הכליה.

מנהלי פורום נפרולוגיה