ריח אמוניה- מה זה כבר יכול להיות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/02/2019 | 14:32 | מאת: גלי

היי! כמספר שנים אני מתלוננת על ריח של ״כלור״. הסתכלתי באינטרנט על הסיבות לריח בשתן - ריח אמוניה ו: התיבשות: לא-אני שותה רק מים ותה -2 ליטר מים ביום בממוצע. דלקות נרתיק-לא-אני הלכתי לרופאת נשים -עקב גילוי הוירוס hpv-רמה התחלתית- אך ללא דלקות נרתיק. מאכלים מסוימים- לא-ואני אוכלת את כל סוגי המאכלים תרופות-לא-נוטלת ראקוטן פעם בשבוע מינון נמוך - וגם הריח התחיל לפני נטילת הכדורים. האם יש סיבות נוספות לריח בשתן שעוד לא ביררתי? זה מפריע לי מבחינה אסתטית.. והייתי רוצה להעלים את הריח. אודה לשמוע עצות ואולי הסבר? תודה!

לצערי אין לי הסבר פלא. אם לסכם אין תסמינים נוספים שמפריעים לך (כגון גרד בנרתיק, צריבה במתן שתן ) . אין ממצאים בבדיקות השתן, תרביות שתן, תרביות מהנרתיק . אני מניחה גם שאין ממצאים בבדיקות הדם (כבד/כליה).השתן אינו מרוכז לדעתך. יתכן וחוסר איזון חיידקי (באוכלוסיית החיידקים הנרתיקית) הנובעת משינויים הורמונים/טיפול אנטיביוטי/תזונה גורמת לריח אותו את משייכת לשתן. אומרים שמאכלים מסוימיים (כגון אספרגוס, שום, בצלים ואיפלו קפה) יכולים לגרום לריח בשתן, כמו גם עודף של ויטמין B6. אפשרות נדירה מאד (שכנראה אין לך) היא מחלה גנטית-מטאבולית מאד נדירה (שגורמת בדרך כלל לתסמינים חמורים בינקות/ילדות/מצבי עקה שונים ) שעקב הפרשה עודפת של חומצות אורגניות בשתן גורמת לשתן "מסריח".

מנהלי פורום נפרולוגיה