תפקודי כליה קריאטינין עלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/02/2019 | 12:07 | מאת: מיכל

שלום. אימי בת 77. לפני כחודש וחצי הקריאטינין היה 1.1. לפני כחצי שנה היה 9.2 אתמול 1.58. אציין רק שלפני כחודש וחצי נטלה ליתיום כשבועיים במינון נמוך אך גרם לתופעות לוואי קשות ולכן הופסק. התוצאה של 1.1 היתה תוך כדי נטילת הליתיום. האם הליתיום יכל לגרום לעלייה הזו? הוא הופסק כבר לפני כשלושה שבועות. התוצאה גבוהה ומדאיגה. מה עלינו לעשות? אלו בדיקות? תודה

ליתיום יכול לגרום לפגיעה בתפקוד כלייתי אם כי מרבית הפגיעות המתוארות מופיעות לאחר שימוש ממושך. פגיעה חריפה יותר יכולה להיות מלווה בעליה ברמת הסידן בדם -האם זה נבדק? האם יש עליה בכמות השתן שאימך נותנת? האם יש בצקות ברגליים? כדאי לפנות לרופא המטפל כדי לראות אם אין תרופות נוספות שיכלו לגרום לכך ולהעריך את אימך הערכה ראשונית. לקחת בשלב ראשון בדיקת שתן לכללית ומשקע, שתן ליחס חלבון/קראטינין. לבצע בדיקת כימיה מלאה אם לא בוצעה.

20/02/2019 | 10:53 | מאת: מיכל

בוצעו בדיקות. הסידן בגדר הנורמה. ךמרות שבעבר היה באמת קצת גבוה מהנורמה. מה זה אומר? Urea היתה 78. זה משהו שיגול להצביע על משהו? שאר הבדיקות תקינות. אין עלייה בכמות השתן ואין בצקות ברגליים

אוראה מוגברת יכולה להעיד על מצב של התייבשות. כדאי להקפיד על שתיית מים מספקת ולחזור על הבדיקות.

מנהלי פורום נפרולוגיה