אבן יציקה חוזרת באגן כליה שמאל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/02/2019 | 11:59 | מאת: אלון

שלום, אני בן 44. עברתי שני ניתוחים לריסוק אבנים. האחד לפני כשלוש שנים לריסוק אבן קטנה בשופכן שמאל והשני ניתוח PCNL לפני שנה ושלושה חודשים לריסוק אבן יציקה גדולה באגן כליה שמאל. הרכב האבן היה בעיקר חומצה אורית וקצת סידן. בבדיקת ct שעשיתי לפני מספר ימים נמצאה שוב אבן יציקה באגן כליה שמאל בגודל כ- 2.5 ס"מ. רציתי לשאול מה יהיה הטיפול העדיף הפעם לריסוק האבן - PCNL או אורטוסקופיה, וכן איך למנוע את יצירת האבן הבאה עד כמה שניתן.

בנוגע לטיפול הכירורגי ממליצה לפנות לפורום אורולוגיה. מניעת יצירת אבנים נוספות - חשוב להקפיד על שתיה מרובה של 2.5-3 ליטר ליום, זה נכון לכל סוגי האבנים. להפחית את כמות החלבון בתזונה וכמות המלח (נתרן). כדאי להוועץ בנושא התזונתי עם דיאטן נפרולוגי, שגם ידריך אותך להפחתת מזונות העתירים בפורינים המעלים חומצה אורית. במקרים בהם הטיפול התזונתי לא מספיק ניתן לקחת תרופות - תרופות המפחיתות את רמת החומצה האורית (כגון אלוריל) או תרופות המפחיתות את הפרשת הסידן בשתן (כגון תיאזיד). ההחלטה על טיפול תרופתי נקבעת בהתאם לשאר מחלות הרקע ובדיקות הדם.

מנהלי פורום נפרולוגיה