סודה לשתיה להורדת קראטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/01/2019 | 12:02 | מאת: איתן

שלום.קראתי מחקר שאומר שסודה לשתיה יכולה להוריד קראטנין או לשמור שלא יעלה. האם ידוע לכם . אני בן 73 קראטנין 1.6 gfr 46.6לחץ דם מאוזן לוקח לוסדקס 50 מג פלוס 25 מג.וכדורים להורדת כולסטרול.האם לדעתך סודה לשתיה יכול לעזור.תודה.

סודה לשתיה הינה בסיס היכול לסתור חומצה. במצב של אי ספיקת כליות כרונית יתכן מצב של חמצת, כלומר עודף חומצה בגוף, הנובע מקושי של הכליה בפינוי החומצה הנוצרת בגוף. עבודות מראות ששמירה על מאזן חומציות תקין יכול לעכב את התפתחות מחלת הכליות. ממליצה לך לבצע בדיקת דם לגזים, ועל פיה ניתן יהיה להחליט האם יש צורך בנטילת הבסיס. חשוב לציין שהבדיקה נעשית רק במסגרת בית חולים ולא בקופת חולים.

מנהלי פורום נפרולוגיה