שינוי חד בתוצאת הקיראטנין ...

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/01/2019 | 13:04 | מאת: יעקב

שלום אני בן 50 עד לפני כחודש הקריאטנין שלךי היה דיי יציב באזור ה 1.73 לחץ הדם היה בממוצע 170/115 ללא אפשרות להוריד אותו גם לא עם תרופות השתמשתי ב 4 כדורים ליום במהלך החודש האחרון עברתי לדיאטה על בסיס פירות וירקות ללא חלבונים ופחממות. לאחר כשלושה שבועות נבדקתי חלק מהערכים מראים שיפור אך הקיראטין קפץ ל2.11 . השאלה שלי היא מדוע והאם זה הפיך?

שינוי הדיאטה לא מסביר את העליה בקראטינין. מומלץ לחזור על הבדיקה בהקדם , ןאם אכן העליה אמיתית להתחיל ברור שיכלול US כליות כולל הערכת שארית שתן לאחר התרוקנות, בדיקת משקע שתן, כימות הפרשת החלבון ב 24 שעות.

28/01/2019 | 13:44 | מאת: יעקב

תודה על תשובתך המהירה קיבלתי תוצאות של בדיקה חוזרת של הקקיאטנין התוצאה ירדה ל1.86. עדיין גבוהה יותר מהתוצאות האחרונות (1.73) מעבר לבדיקות שהמלצת יש עוד משהוא שאפשר לעשות?

סיבות שונות יכולות לגרום לעליית קראטינין זמנית אך החשוב שירד כמעט לערך המקורי. תמשיך לשמור על תזונה נכונה ובריאה, מוגבלת בחלבון. שמירה על לחצי דם מאוזנים הינה חשובה ביותר לשמירה על התפקוד הכלייתי לאורך זמן. כמובן שבמידה ואתה מעשן, הפסקת עישון הינה חיונית. מניחה שאתה נמצא במעקב נפרולוגי שהינו חיוני לאיזון כל גורמי הסיכון היכולים להחמיר את התפקוד הכלייתי ולמעקב אחר סיבוכי אי ספיקת כליות. איני רואה צורך בשלב זה בבדיקות מעבר לאלה שבוצעו.

29/01/2019 | 07:57 | מאת: יעקב

תודה רבה על זמנך ותשובותייך :)

מנהלי פורום נפרולוגיה