דיאלזה למי שיש בעיה בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/01/2019 | 12:56 | מאת: אבי

שלום שאלתי היא כללית. האם כל מי שיש לו בעיה עם הכליות יגיע בסופו של דבר לטיפול בדליאזה?

ככל שדרגת אי ספיקת הכליות חמורה יותר (ככל שהeGFR נמוך יותר), ככל שהפרוטאינוריה משמעותית יותר כך הסיכון לאי ספיקת כליות סופנית עולה. גורמי סיכון/מחלות רקע שחוסר איזון בהם מעלה את הסיכון להתקדמות מחלת כליה (עישון, יתר לחץ דם, סוכרת כדוגמה) מעלים גם הם את הסיכון להתקדמות לאי ספיקת כליות סופנית. הסיכון עולה במטופלים צעירים .

מנהלי פורום נפרולוגיה