205 בבדיקה אלבומין ב24 שעות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/01/2019 | 18:50 | מאת: חיים

קריאטנין האחרון 1.41 היה לי כל הזמן 1.12 לאחר בדיקת איסוף שתן התגלה אלבונין חלבון בשתן 205 על כמות מדווחת של 2.5 ליטר (שנראה לי בפועל נתתי 2.2 ליטר מה לעשות האם יש מצב אקוטי כל שהוא

מומלץ לחזור על בדיקות הדם ולראות מכמת קראטינין. עליה מ 1.1 ל 1.4 אינה תקינה ואם בבדיקות הדם ערכי הקראטינין לא חזרו לערכי הבסיס או ממשיכים להחמיר הדבר מחייב ברור. מומלץ גם לחזור על כימות החלבון בשתן. הדחיפות תקבע על ידי רופא מטפל שיבדוק אותך,יראה את מגמת הבדיקות בהשוואה לבדיקות עבר.

23/01/2019 | 10:15 | מאת: חיים

עשיתי שוב הקרטנין יצא 1.27 לוקח אלוריל וטיפות לוויטמין די בנוסף סובל מגרד שלא פוסק ברגליים בחלק התחתון עייפות פלוס ערמונית מוגדלת ועם psa 4.5 ובנוסף עייפות מרובה מה הדחיפות לדעתך תודה והאם בבדיקה של איסוף השתן נתתי 2000 וחישבו לפי כמות של 2500 האם החלבון לפי חישוב זה היה אמור לצאת יותר גבוה ? תודה

בחישוב כמות השתן ל24 שעות נשלחת דגימה מהאיסוף, המעבדה מחשבת את ריכוז החלבון בדגימה ועושה את התחשיב של כמה חלבון הופרש בהסתמך על כמות השתן עליו דיווח המטופל. לעתים המטופל אפילו לא מביא את מיכל האיסוף למעבדה אלא רק דגימת שתן מהאיסוף כולו. התחשיב למי שנתן פחות שתן הוא פחות. אצלך 164 מ"ג לפי 2 ליטר שתן ובהתחשב בשאר הנתונים שמסרת.

24/01/2019 | 07:07 | מאת: השאלה

תודה דר רק רציתי לדעת אם כמות השתן 24ש שניתנה לבדיקה על פי 2.5 ליטר ויצא 205 ובפועל ניתן 2 ליטר האם המספר 205 אלבומין חלבון בשתן היה אמור להיות יותר גבוה או יותר נמוך מאחר וטעיתי ברישום של סך הכמות שניתנה ?תודה

מנהלי פורום נפרולוגיה