תוצאות בדיקות אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/01/2019 | 09:54 | מאת: שלומית

שלום ד ר, הבן שלי בן 19 מתלונן על מתן שתן לעיתים מאוד תכופות אך רק במהלך היום, הופנה לאורולוג, האורולוג שלח ל צילום. ואלו התוצאות: הכליות בגודל ומבנה תקינים . ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים . בכליה ימין הודגם אגן חוץ כלייתי . שלפוחית השתן במילוי חלקי, בנפח כ - 120 סמ ק, ללא ממצא בתוכה . הודגמה שארית שתן כ 14 סמ ק . בלוטת הערמונית בנפח כ 26 - סמ ק אני מאוד אשמח לתשובה מהירה תודה

הבדיקה תקינה. אגן חוץ כלייתי הוא וריאנט אנטומי זאת אומרת לא שכיח אך תקין.

מנהלי פורום נפרולוגיה