הסבר תוצאות US כליתו

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/01/2019 | 19:35 | מאת: רוני

רצ"ב חלק מתוצאות US כליות : כליה ימנית - בגודל 15.11 ס"מ, פרנכימה מסויידת , ללא אבנים או הידרונפרוזיס. כליה שמאלית - בגודל 20.13 ס"מ, פרנכימה שמורה, ללא אבנים או הידרונפרוזיס. מה המשמעות של פנרכימה מסויידת ?

מדוע הכליות שלך גדולות כל כך? זו שאלה חשובה יותר מפרנכימה מסוידת. האם זה ידוע? האם אתה סובל ממחלת כליות פוליציסטית? כי לא תארת ציסטות בתשובה. פרנכימה מסוידת יכולה להעיד על מצב של הפרשת סידן עודפת בשתן

02/01/2019 | 20:23 | מאת: רוני

המידות שגויות כתוצאה מהעתק הדבק של תוצאות הבדיקה, המידות הנכונות הן : ימין 11.15 שמאל 13.20 האם יש משמעות בעייתית לפנרכימה מסויידת? האם יכול להצביע על גידול?

כאמור פרנכימה מסוידת יכולה להעיד על משקעי סידן.

מנהלי פורום נפרולוגיה